SZÉKELYUDVARHELY KÖZELEBBRŐL

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart" (Seneca)

Advent, ami erőt ad a felismeréshez: Érdemes!

   Azt szokták mondani, hogy az értelem az, ami az embert megkülönbözteti az állatoktól, ami az embernek lehetőséget biztosít arra, hogy közelebb kerülhessen az Istenhez. Ennek ellenére az értelem és a logikázás az, ami a leginkább meg is akadályozhat az Isten megismerésében.

   A logika legtöbbször ellenünk akar dolgozni. Komor, szomorú, szürke képet fest elénk és megpróbálja elhitetni velünk, hogy csak az van, amit látunk és amit látunk az nem sok biztatót mutat a jóra, a jövőre nézve.

   Advent van. Az eljövetel időszaka és a nagy ELJÖVETEL várakozásának időszaka. Az én hitem szerint a logikát mellőzve, bízva a Jó Istenben, a várakozás mindig a csoda eljövetelének eredményével zárul. De az embernek meg kell tennie ehhez, ami emberi, hogy ehhez hozzá tehesse a mi Urunk is az emberfelettit, ami minket meghalad.

   Most, Advent kezdetén is hiszem, hogy nem hiábavaló a napi tisztességes munka, nem hiábavaló a kora reggeli ébredés, a szükség esetén késő estig tartó munka, a becsületesen járható út kutatása, a közösség érdekeit szem előtt tartó döntések meghozatala akkor is, ha az egyéni érdekeket sérthet, semmi nem hiábavaló, ha azt hittel tesszük.

   Szilárd hittel dolgozom és ugyanazt vallom, tapasztalom személyesen is, amit Böjte Csaba testvér szokott mondani: "Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé."

   Kétség nem fér ahhoz, hogy gyerekeinkért, unokáinkért dolgozom személyesen is és ugyanezt elmondhatom a közvetlen munkatársaimról is egyre nagyobb számban. Azért teszünk mindent  felelősen, hogy nekik megérje itthon maradni, hogy nekik egy sokkal könnyebb, élhetőbb világot teremtsünk szeretett szülővárossunkban.

img_2870.jpg

 

    Advent van és gyengeségeink, bűneink, gyarlóságaink tudatában, nem magunkban bízva, de nem is rosszakaróinkkal hadakozva, hanem Krisztus Urunk akaratát alázattal teljesítve, nézzünk fel advent első vasárnapján közösen az égre és mondjuk el, ha kell többször is, hogy "Jöjjön el a Te országod!"

   A koszorú készen áll a Márton Áron téren! Az eljövetel várakozásának első vasárnapján gyújtsuk meg az első gyertyát közösen! Szeretettel várunk mindenkit 16,30 órára.

   Isten áldja városunkat, Isten áldja Székelyudvarhelyt!

 

 

süti beállítások módosítása