SZÉKELYUDVARHELY KÖZELEBBRŐL

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart" (Seneca)

Felelősen szeretnénk sáfárkodni a közpénzzel

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a székelyudvarhelyieket.

Örömmel jelenthetem, hogy hosszas munka előzte meg a mai napot, amikor rendkívüli tanácsülésen ellenszavazat és tartózkodás nélkül, kivétel nélkül minden önkormányzati képviselő megszavazta, elfogadta az idei évre vonatkozó városi költségvetésünket.

galfi_2.pngSzeretném kihangsúlyozni, ahogyan ezt már a székelyföldi nagyobb városok vezetőségei megtették és kommunikálták a saját helyzeteikről, hogy mi sem képezünk kivételt, minket is nagy mértékben negatívan befolyásol a tavalyi kormányhatározat a bérek illetékeit és az adózást illetően. Székelyudvarhely költségvetését közel 8 millió lejjel rövidítette meg a sokat emlegetett bukaresti döntés, ami óriási összeg egy ilyen kisváros költségvetési keretében. 

Félreértés ne essék, annak övendünk, hogy csökkentek a jövedelemadók, de az továbbra is kifogásolható, hogy a befizetett adóinkból még mindig indokolatlanul nagy összeg kerül fel a fővárosba és az adók visszaosztásában nem javítottak az arányokon, hogy a költségvetés ne csorbuljon.

galfi_1.png

Több éves önkormányzati képviselői tevékenységem során nagyon szerettem volna egy olyan tisztán, tételekre lebontott költségvetési változatot látni szavazásaink előtt, mint a mi idei költségvetésünk, de soha nem volt rá lehetőségünk képviselőkként, tanácsosokként.

Az idén egy áttekinthető, tételenként is leellenőrizhető és – ami nagyon fontos- minden városlakó számára elérhető, elemezhető költségvetést áll módunkban bemutatni és természetesen közzé tenni a város honlapján is, mivel a mai tanácsülésen az elfogadó szavazatokkal ezt a városi tanács is lehetővé tette.

Ezúton is köszönöm a tanácsos kollégáknak, hogy megszavazták idei költségvetésünket.

galfi_4.png

Szeretnék arra is kitérni, hogy a kereteink nagy mértékű csökkenését megpróbáljuk pótolni külső forrásokból, pályázati támogatásokból, hiszen saját forrásból az idén sokkal kevesebb jut fejlesztésekre, beruházásokra, útkarbantartásra és egyéb fontos kiadásokra. Mindent meg fogok tenni, meg fogunk tenni, hogy ezeket a jelentős kieséseket a folyamatban lévő és a tervezett pályázataink segítségével külső forrásokkal helyettesíteni, vagy pótolni tudjuk.

 Az idén sem fogunk tétlenkedni és mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legésszerűbben költsük el a pénzünket, csakis a közt, a város érdekeit tartva szem előtt.

Isten áldja városunkat!

galfi_3.png

 

süti beállítások módosítása